Képgaléria

Linkek


Elérhetőség
Ács Károly Művelődési Központ

2300 Ráckeve
Kossuth Lajos utca 51.

Telefon: 06-24/518-650
                06-24/518-651

Fax:        06 24/518-650

e-mail: info@akmk.rackeve.hu
 


Intézményünkről

Az Ács Károly Művelődési Központ közművelődési tevékenysége alapvető meghatározója a Város és környezete kulturális életének. Igazgatása alá tartozik a Városi Képtár és a Keve Galéria. Emeleti folyosóján működteti a Kísérleti Galériát.


Folyamatos közművelődési munka folyik több amatőr művészeti, népművészeti csoportban az intézmény keretein belül. /Kéve Néptáncegyüttes, Bokréta Gyermek Néptáncegyüttes csoportjai, Dínomdánom Népzenei Együttes, Versenytánc Klub stb./ Szinte minden jelentősebb csoport rendelkezik helyi, megyei vagy országos elismerésekkel (Arany Minősítés, Pest megye Művészetéért díj, Ráckeve Város Közművelődési Díja, Pest Megyei Önkormányzat Közművelődési Díja, Pest Megye Népművészetéért Díj, Fesztivál és Nívódíjak, stb).

A tanfolyamok, képzések, kiállítások, szakmai konferenciák, előadások, gyermekprogramok, bemutatók, városi és állami ünnepségek szervezésén és lebonyolításán túl helyszínt és szakmai segítséget biztosít a városi és kistérségi civil szervezeteknek, kluboknak, köröknek, oktatási intézményeknek.

Az éves munka gerincét a következő, rendszeresen megrendezett nagyrendezvények adják: Magyar Kultúra Napi események, Országos Nemzetiségi Fesztivál, Pünkösdölő, János Vitéz Napok, Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál /C.I.O.F.F. minősítésű fesztivál/, Vízikarnevál és Lampionos Csónakfelvonulás, Őszi Ászok Fesztivál, Karácsonyi Koncert.

Az Intézmény alapító tagja a Közép Magyarországi Folklór Szövetségnek, tagja a Martin György Néptánc Szövetségnek, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesületnek, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének, a Magyar Fesztivál Szövetségnek és a Népművelők Egyesületének.

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete a 2003-as évben a magas szintű szakmai munka elismeréséül az Ács Károly Művelődési Központnak ítélte a Feketedió Közművelődési Díjat.

Munkatársak:
Budai Gábor igazgató
Budai Gergely művelődésszervező
Vincze Ágnes művelődésszervező
Ácsné Bezsenyi Ilona pénzügyi, ügyviteli előadó
Németh Gézáné technikai alkalmazott
Miklós Jávor Ernő Városi Képtár tárlatvezető

Postacím:
Ács Károly Művelődési Központ
Ráckeve
Kossuth Lajos utca 51.
2300

Telefon: 06-24/518-650, 06-24/518-651
Fax: 06 24/518-650
e-mail: info@akmk.rackeve.hu